Élelmiszeradalékok
2007.03.16. 08:15
Nem minden 'E' káros.. lássuk mi az, és mi nem.
élelmiszeradalékok
1. „E” előjelű ártalmatlan adalékok
100 101 103 104 105 111 121 122 126 130 132 140 151 160 161
162 163 170 174 175 180 181 200 201 202 203 236 237 238 260
261 262 263 270 280 281 282 290 300 301 303 305 306 308 309
322 325 326 327 331 332 333 334 335 336 420 421 422 440 471
472 473 474 475 480
2. „E” előjelű gyanús adalékok
125 141 150 153 171 172 173 240 241 477
3. „E” előjelű veszélyes adalékok
102 110 120 124 (pl. kész szószokban)
4. „E” előjelű egészségkárosítók
Bélpanaszok: 220 221 222 224
Emésztési zavarok 163 338 339 340 341 407 450 461 465 466 (Jégkrém: E 407)
Bőrbetegségek: 230 231 232 233
B12-vitamin károsítása: 200
Koleszterin károsítása: 320 321
Szájpenész, szájgyulladás: 330 (Schweppes, citromaroma, mustár, rákkonzerv, dobozos gomba)
5. „E” előjelű rákkeltő adalékok
123 131 142 210 211 213 214 215 216 217 239
Vigyázat! Az E123 fokozottan rákkeltő! Az USA-ban és Oroszországban betiltották!
Az alábbi termékekkel ügyelni kell:
Fundy és Haribo gumicukrok, Treets, Smarties, Zott puding, Crème-Franshe, Iglo halrudak, Kraft szalámis kenhető sajt.
Forrás: termeszetgyogyasz.hu
|